Le Groupe Rousseau Lefebvre

Jacques-Prévert Collège _Montreal

2013

Client

Collège Jacques-Prévert

Environmental and sustainable benefits

  • Increased biodiversity
  • Increased biomass
  • Heat island mitigation
  • Health and well-being
  • Quicker approvals time for permits (MELCC, etc.)

Private college in an urban context.

Rated as "landmark building" by the borough, the design of outdoor spaces was subjected to additional scrutiny and higher expectations. The layout and materials proposed an ideal integration of the project in its context and was endorsed by the Urban Planning Advisory Committee successfully.

Poetry, used as a thematic for the courtyard’s design was the canvas that linked various interventions. Natural stone amphitheater, retention basin, acrylic surfaces for sports fields and custom furniture complete the designt.